Glavna stran/plenarna seja/vabilo

Iz eVsebine
Skoči na: navigacija, iskanje

Ljubljana, 27.5.2013

Ministrstvo za kulturo in Narodna in univerzitetna knjižnica vas vabita na drugi dogodek v Ljubljani v okviru posvetovanj z deležniki in zainteresirano javnostjo o ustvarjanju, trajnem hranjenju in javni dostopnosti digitalnega gradiva s področja kulture.

»Digitalna agenda na področju kulture« Plenarna seja treh vsebinskih delovnih skupin

ki bo potekala 5. junija 2013 ob 10. uri
na Ministrstvu za kulturo, Maistrova 10, 1000 Ljubljana.

Evropska unija je kot odgovor in odziv na gospodarsko krizo, z namenom krepitve gospodarske rasti in odziva na izzive sodobnega sveta, pripravila načrt, s katerim želi spodbuditi evropski digitalni potencial. Drugi večji posvet v Ljubljani organiziramo, da bi predstavili rezultate dela treh vsebinskih delovnih skupin, ki so bile oblikovane na prvem dogodku marca letos na temo evropske Digitalne agende na področju kulture v Sloveniji. Cilj plenarne seje je, da v razpravo vključimo še več različnih akterjev s tega področja in uskladimo vprašanja skupna trem vsebinskim področjem ter oblikujemo zaključke, ki bodo vgrajeni v zaključni dokument. Zato vse zainteresirane vabimo, da se nam pridružite in podate svoja mnenja, ideje in razmišljanja za pospešitev razvoja digitalizacije dediščine, za učinkovito rabo digitalno »rojenih« vsebin in ustvarjanju pogojev za podjetniško, kreativno, izobraževalno in akademsko uporabo digitalnih kulturnih vsebin.


Pripravili smo naslednji program:

1. del – Predstavitev rezultatov treh vsebinskih komisij - od 10.00 do 12.00

  • Pozdrav udeležencev, dr. Uroš Grilc, minister za kulturo
  • Uvodni nagovor, dr. Sašo Gazdić, sekretar na Direktoratu za ustvarjalnost, Ministrstvo za kulturo
  • Predstavitev rezultatov delovne skupine za digitalizacijo (ustvarjanje e-vsebin), mag. Zoran Krstulović, pomočnik ravnateljice za vodenje strokovnega dela, NUK
  • Predstavitev rezultatov delovne skupine za dostopnost e-vsebin, Mitja Doma, Društvo Ljudmila
  • Predstavitev rezultatov delovne skupine za hranjenje e-vsebin, mag. Tatjana Hajtnik, Arhiv RS

Pavza – od 12.00 do 12.30

2. del – Razprava - od 12.30 do 14.00

Razprava naj bi se osredotočila na vprašanja skupna trem vsebinskim področjem ter oblikovanju zaključkov, ki bodo vgrajeni v zaključni dokument, moderator: dr. Sašo Gazdić, sekretar na Direktoratu za ustvarjalnost, Ministrstvo za kulturo

Več o plenarni seji na http://evsebine.ljudmila.org/.

Vljudno vabljeni!

Udeležba na posvetu je brezplačna, vendar vas prosimo, da do 5. 6. 2013 pošljete mail na elektronski naslov lili.hubej@nuk.uni-lj.si in potrdite udeležbo.